RSS newsRSS newsRSS news RSS news RSS news
Добре дошли
Добре дошли в официалния сайт на ГПЧЕ"Христо Ботев" - град Кърджали
Участници в Коледен благотворителен концерт 22.12.2014г.
Участници в Коледен благотворителен концерт
22.12.2014г.

Танц
Мариела Василева Василева– 12А1
Антония Антонова Панайотова– 12А1
Николета Василева Василева– 12А1
Деница Ясенова Георгиева– 12Н3
Певци
....
Дарение от ГПЧЕ "Христо Ботев" гр. Кърджали
Дарение от ГПЧЕ "Христо Ботев" гр. Кърджали
„Нека доброто злото замени”
„Нека доброто злото замени”Гражданите от Независима република ГПЧЕ „Христо Ботев”
с талант и вдъхновение дариха надежда за Габи и Рамадан


Традиционният благотворителен коледен концерт на ГПЧЕ „Христо Ботев” за пореден път се превърна в спектакъл на таланта, добротата и милосърдието. Събитието бе организирано и в рамките на проект „Ние, Републиката”, финансиран по програма за НПО в България по финансов механизъм на ЕИП, по който училището работи.
В препълнената зала си дадоха среща учители, ученици, родители и много гости, за да се потопят в незабравимата атмосфера на празника и да вземат участие в благотворителната инициатива на гражданите от ГПЧЕ, като дарят надежда на 5-годишната Габриела Георгиева от Кърджали и едногодишният Рамадан Салиев от село Божак. Събраните средства от концерта в размер на 2712 лева, бяха дарени за лечението на децата в нужда, които са включени в инициативата „ДА ПОДАРИМ НАДЕЖДА ЗА КОЛЕДА!” - Благотворителна кампания на областния управител в подкрепа на децата с увреждания.
Ученици от ГПЧЕ”Христо Ботев” с послания за толерантност
Ученици от ГПЧЕ”Христо Ботев” с послания за толерантност Дванадесетокласниците Георги Тодоров, Деница Георгиева и Деница Яневска от ГПЧЕ „Христо Ботев” бяха поканени на тържествената церемония за награждаване на най-добрите участници в националния литературен конкурс „Евреи и българи – два народа, една родина, една любов”. Финалът на конкурса се превърна в празник на неунищожимия човешки дух, в който обществото и най-младите му представители казаха „Не” на войната и „Да” на заложеното от историята приятелството между българи, евреи и всички други етноси.
Творенията на участниците бяха оценявани от жури в състав: Михайлина Павлова – журналист в БНР, главен редактор на в.„Еврейски вести” и на списание „La Estreya“ , Румен Леонидов – поет, писател, издател на литературния сайт „Факел бг” и Асен Йорданов – разследващ журналист и директор на сайта Биволъ.
Ученичката Айтен Махмуд от ГПЧЕ „Хрсто Ботев” донесе първа награда за коледен подарък на своето училище
Ученичката Айтен  Махмуд от ГПЧЕ „Хрсто Ботев” донесе първа награда за коледен подарък на своето училище
Сериозна конкуренция, първо място, 12 финалисти – отново доказателство за успеха на лингвистите от Езиковата гимназия


Ботевци са безкомпромисни станe ли въпрос за лингвистична надпревара.
Поредното доказателство е отличието на Айтен Джелял Махмуд от 11. клас станала номер 1 в България на провелия се в края на месец ноември Национален кръг на осмото Национално многоезично състезание. В най-оспорваната комбинация Английски/ Немски език, изучавана от най-много ученици в България, Айтен Махмуд остави зад гърба си представителите на американския колеж в София. В сайта на МОН нейното име и това на училището й стоят на първо място в класацията. В многоезичната надпревара - една от най-трудните по чужди езици, които Министерството на образованието и науката организира - всяка година ученици от ГПЧЕ „Христо Ботев” традиционно достигат върховете на класацията в различни езикови комбинации, изпреварвайки своите връстници от престижни езикови гимназии от София, Пловдив и Варна.
Знак за качество за европейски проект на ГПЧЕ „Христо Ботев”
Знак за качество за  европейски проект на ГПЧЕ „Христо Ботев”В края на 2014 година Центърът за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), Националната агенция за България по Програма „Учене през целия живот“ и Програма „Еразъм+”, прави обзор на осъществените през 2014 година дейности и постигнатите успехи по европейските програми за образование и обучение. За да отбележи обширната и ползотворна работа, реализирана в България, на 16.12.2014г. в зали „Роял 1, 2 и 3“ на хотел „София Хотел Балкан“ в град София центърът проведе своята Годишна Валоризационна конференция. В престижния форум официални гости бяха г-жа Милена Дамянова – председател на Комисията по образованието и науката при Народното събрание на Република България, проф. Костадин Костадинов – заместник- министър на образованието и науката, г-жа Ваня Кастрева – заместник-министър на образованието и науката, г-жа Лора Махлелиева-Кларксън – изпълнителен директор на Центъра за развитие на човешките ресурси. Конференцията включваше официална церемония по награждаване със сертификат за качество на организации, чиято работа е отличена за успешно изпълнение на проекти в рамките на секторните програми „Коменски”, „Леонардо да Винчи”, „Грюндвиг” и „Еразъм”.
Палитра от медали спечелиха математиците от ГПЧЕ „Христо Ботев”
Палитра от медали спечелиха математиците от  ГПЧЕ „Христо Ботев”или

Да си студент още от днес – това е така за математиците от единадесети и дванадесети клас на езиковата гимназия

На 29 ноември 2014 година Съюзът на математиците – секция Кърджали проведе за четиринадесети път Областен математически турнир, в който участваха ученици от 3 до 12 клас. Темата за всеки клас се изготвя от екип, под ръководството на проф. Сава Гроздев от БАН. Жури на турнира бяха проф. Рахнев- декан на ФМИ на ПУ, проф. К. Гъров – ПУ, доц. д-р Росен Николаев – ръководител катедра „Приложна математика” на Икономическия университет във Варна и ас. Йордан Петков от Икономически университет Варна.
В оспорвана надпревара с ученици от математически и природо-математически гимназии от Кърджали, Хасково, Свиленград, Димитровград, Пловдив и други училища от региона младите математици от ГПЧЕ „христо ботев” се представиха достойно и завоюваха призови места. В осми клас Павел Светлозаров Сарлов - спечели сребърен медал, а на трето място се класира Симеон Александров Кьосев –с бронзов медал. Отлично се представи Александър Георгиев Георгиев от 10 клас, класиран на трето място с бронзов медал. В единадесети клас нашият Георги Базлянков беше без конкуренция. Със своя математически ум и изключителни знания той, единствен в турнира от всички участвали ученици, получи максималният брой точки за състезанието и заслужено спечели първо място и златен медал и оценка отличен (6,00) за прием в Икономически университет Варна.
Стипендианти на Американска фондация за България
Ръководството на ГПЧЕ „Христо Ботев”гр. Кърджали съобщава на всички ученици, че на 26.11.2014г. бяха получени резултатите от класирането на стипендианти на Американска фондация за България. Доволни сме да съобщим имената на учениците спечелили стипендия за учебната 2014-2015 година в раздел чужди езици и хуманитарни науки:

1. Айнур Ариф Билял – 11 Н1 - чужди езици
2. Гергана Илкова Вакарелова – 11 Н2 - чужди езици
3. Антония Антонова Панайотова – 12 А1 - чужди езици
4. Николета Василева Василева – 12 А1 - чужди езици
5. Велислава-Михаела Даниелова Крачунова – 12 А2 - чужди езици
6. Мирослава Мирославова Яворова – 12 А2 чужди езици
7. Юзлем Ариф Юмер – 12 А2 - чужди езици
8. Мария Илиянова Русинова – 12 А2 - хуманитарни науки
9. Денис Ниязи Шакир - 12 Н1 - чужди езици

Ръководството на училището поздравява всички тях и техните преподаватели и им пожелава много бъдещи успехи.
Класиране на ученици на национален кръг на Национално многоезично състезание 2014г
Ръководството на ГПЧЕ „Христо Ботев”гр. Кърджали съобщава на всички ученици, че на 25.11.2014г. бяха получени резултатите от проверката на националната комисия на Националното многоезично състезание 2014г. Горди сме да обявим, че в раздел слушане на немски език, писане на английски език от 25 ученици допуснати до национален кръг ГПЧЕ „Христо Ботев” има допуснати 10 представители, а именно:

1. Слави Любомиров Тодоров 10 А1
2. Тодор Ненков Станев 11 А2
3. Елвира Нейчева Иванова 11 А1
4. Румяна Евгениева Руменова 11 А2
5. Хакан Сунай Халил 11 А2
6. Мерием Осман Исмаил 11 А2
7. Айтен Джелял Махмуд 11 А2
8. Сериде Йълмаз Бекир 11 А2
9. Филиз Сюлейман 11 А1
10. Айсун Ахмед Юсуф 11 А1

В раздел слушане на английски език, писане на немски език също
имаме 3 класирани представители от училището:

1. Онур Неджатин Емин 10 Н2
2. Йоана Веселинова Иванова 10 Н1
3. Айнур Ариф Билял 11 Н1

Всички те ще представят гимназията на националния кръг на
състезанието, който ще се проведе в Пловдив на 29.11.2014г.
Ръководството на училището благодари на тях и на техните преподаватели за успешното им представяне и им пожелава успехи и на следващия кръг.
„Гражданите” на ГПЧЕ „Христо Ботев” гр. Кърджали избраха Парламентарна република
„Гражданите” на ГПЧЕ „Христо Ботев” гр. Кърджали  избраха Парламентарна републикаПървият референдум в най-новата история на Република ГПЧЕ „Христо Ботев”, проведен на 22 ноември 2014 година по темата за юридическия статут на суверенната област, приключи с 245 гласували. Участвалите в референдума бяха 32,46 % от „гражданите” с избирателни права. От всички гласували, 192 души отговориха с "Да", 56 отговориха с "Не". Само 4 бяха недействителните бюлетини.
За референдума бяха регистрирани 3 инициативни комитета. Първата група отговаряше за техническата организация - подготовка на тъмната стая за гласуване, урна, помещение. Втората комисия имаше задача да разпечата в пълна секретност бюлетините и да подготви избирателните списъци, третата и най - голяма група следеше за сигурността, преброяването и нормалното протичане на изборен ден.
Председателят на избирателната комисия, Боян Каменов, ученик от 11 Н2, сподели пред медиите, че референдумът е преминал под знака на добрата организация, без инциденти, без регистрирани случаи на купуване и продаване на гласове. Той коментира, че относително ниска е била избирателната активност в изнесената секция в Момчилград 12,5% и много висока в Джебел - 61,53 %.
„Вие сте крачка пред другите! Учете много! Учете френски език и ще успеете!“
„Вие сте крачка пред другите! Учете много!  Учете френски език и ще успеете!“С тези думи започна презентацията на университетския преподавател отУниверситета на Лотарингия в град Нанси, Франция доцент д.т.н Анели Петрисан, бивша възпитаничка на ГПЧЕ „Христо Ботев“ град Кърджали

В последния ден от седмицата във френските паралелки на Езиковата гимназия цареше нескрито оживление. Учителите и учениците се подготвяха за среща с бивша възпитаничка на Гимназията, за която върховете на науката са нейното професионално поприще и успешната житейска формула.
В препълнената актова зала френскоговорящата общност в училището очакваше срещата, организирана от преподавателите по френски език с любезното съдействие на ръководството на Гимназията.

Всички затаиха дъх при появата на младата и елегантна университетска преподавателка, която активно се занимава и с научна дейност и се впечатлиха от нейната визитна картичка. Първите й думи бяха: „Искам да изкажа своята благодарност на прекрасните ми учители по френски език Маргарита Чобанова и Цонка Пашалиева, които ми дадоха много знания не само по езика, но и ме научиха на най-важните житейски уроци – да бъда амбициозна, находчива и борбена по пътя към осъществяването на моите мечти.
Интерактивна карта
Анкета
Няма създадени анкети
ПРИЗИВ
Вход
Потребител

ПаролаНе сте потребител?
Натиснете тук за да се регистрирате.

Забравихте паролата си?
Поискате си нова тук.
Кой е на линия
Гости: 1

Потребители: 0

Брой потребители: 151
Най-нов: Michaeloa