RSS newsRSS newsRSS news RSS news RSS news
Добре дошли
Добре дошли в официалния сайт на ГПЧЕ"Христо Ботев" - град Кърджали
37 абитуриенти от ГПЧЕ „Христо Ботев” с немски езикови дипломи
37 абитуриенти от ГПЧЕ „Христо Ботев” с немски езикови дипломи Немскоговорящата общност в област Кърджали се увеличи с нови 37 дипломанти, за които се отварят вратите на най-престижните университети в немскоговорящите страни.

Придобиването на немската езикова дилома е плод на усърдна работа от страна на ученици и учители, които 12 години работят по Програмата към Културното министерство на Република Германия. Вече стотици възпитаници на ГПЧЕ „Христо Ботев” са успели да получат изключително престижната диплома, валидна за цял живот във всяка една европейска страна. Още с постъпването си в езиковата гимназия, учениците от паралелките с профил немски език, започват своята подготовка по програмата на Немското културно министерство. За най-малките гимназисти първото изпитание за влизане в програмата е полагането на писмен и устен изпит в девети клас. Следват години на усърдна работа и обучение с иновационни методи, за да бъдат допуснати до финален изпит в дванадесети клас.
„Денят на ученическото самоуправление’’- предизвикателство за всички Ботевци
„Денят на ученическото самоуправление’’- предизвикателство за всички БотевциЗа осма поредна година в ГПЧЕ „Христо Ботев”, гр.Кърджали се проведе „Денят на ученическото самоуправление’’. Ученици от всички класове изявиха желание да заместят своите преподаватели, за да разберат какво е да си от другата страна на бюрото. Задачата се оказа не толкова лесна, колкото те си представяха. Изправиха се пред много трудности, но ги преодоляха , навлизайки в тънкостите на учителската професия.

По време на предварителната подготовка за деня гимназистите подаваха молби за различните позиции в училището, които бяха разгледани от Председателя на Ученическия съвет Ахмед Юсуф. Той зае мястото на директора на училището и заедно с ръководството на училището посрещна френския посланик Ксавие Лапер дьо Кабан.
Поредна награда от национален конкурс за възпитаник на Езиковата гимназия
Поредна награда от национален конкурс за възпитаник на Езиковата гимназияДванадесетокласничката Велислава – Михаела Крачунова от ГПЧЕ „Христо Ботев“ гр. Кърджали за втора поредна година спечели първа награда в конкурс, организиран от Дипломатическият институт към Министерството на външните работи. Тази година конкурсът беше на тема – „Нашият свят. Нашето достойнство. Нашето бъдеще.“ и се проведе по случай обявената за Европейска година за развитие 2015 година. В конкурса участваха общо 123 ученици и студенти от 61 училища и 15 университета от 53 населени места в страната. Наградата на възпитаничката на Езиковата гимназия – член на клуб „Млад историк“ е посещение на европейските институции в Брюксел. Церемонията по награждаване и посещението ще се състоят през месец юни 2015 г.
Ботевци с първа награда от национален конкурс „Асен Златаров – живот и дейност”
Ботевци с първа награда от национален конкурс „Асен Златаров – живот и дейност” На 9 май 2015г. в Националния политехнически музей, гр. София се проведе тържество във връзка с конкурс, посветен на 130-годишнината от рождението на проф. д-р Асен Златаров. Конкурсът бе организиран от фондация ,,Вигория” със съдействието на Министерство на образованието и науката, Факултет по химия и фармация към Софийския университет, Регионален исторически музей, гр. Хасково и Национален политехнически музей, гр. София.
Ученици от ГПЧЕ „Христо Ботев” с ръководител Здравка Дунгова се включиха в конкурса с различни дейности. Впечатлени от личността на Асен Златаров те изготвиха пластика, рисунки, стихотворения, есета, постери, презентации. С творбите бе организирана изложба.
Интересът към личността на Асен Златаров провокира ботевци да посетят музейна експозиция за големия учен и общественик, представена в Кирково училище, гр. Хасково.
Френският посланик е очарован от ГПЧЕ „Христо Ботев”
Френският посланик е очарован от ГПЧЕ „Христо Ботев”Негово превъзходителство посланикът на Франция господин Ксавие Лапер дьо Кабан бе посрещнат от франкофонската общност в Езиковата гимназия с почeтен шпалир от гвардейци

Височайшата визита е признание за професионализма на преподавателите по и на френски език и на ръководството на Гимназията за ентусиазма и усърдието да се популяризира изучаването на френски език на територията на област Кърджали. Заедно с дипломат номер едно на Франция, в училището пристигна и аташето по образователно сътрудничество към посолството господин Лоран Атал.
Буйните ритми на българския фолклор и впечатляващата хореография на народните танци очароваха френските дипломати. Посланик дьо Кабан се обърна към възпитаниците на гимназията на български език и с това изненада присъстващите, които от своя страна обясниха на прекрасен френски език защо са направили избор да изучават езика на Волтер и Юго.
Преподавателят на френски и италиански език господин Нурай Садулов представи една виртуална разходка из историята на училището и постиженията на възпитаниците на френскоговорящата общност. Обаятелният разказ за работата на учениците от ателие Френска кухня и театралното студио на френски език по проект „Успех” заинтригува гостите. Те останаха очаровани от възможностите, които се предоставят пред учениците за по-пълноценно овладяване на езика и опознавате на традициите на френския народ.
ПЪРВИ УЧЕНИЧЕСКИ ГВАРДЕЙСКИ ОТРЯД
ПЪРВИ УЧЕНИЧЕСКИ ГВАРДЕЙСКИ ОТРЯД
График за провеждане на изпити за 12 клас


График за провеждане на изпити за промяна на оценка след завършен 12 клас сесия: май, учебна 2014-2015 г.Участие на ученици в състезания
1. По повод 06.май- Ден на Храбростта и празник на Българската армия Военен клуб - град Кърджали организира състезание по военен многобой, което се проведе на 29.04.2015г. В състезанието ГПЧЕ „Христо Ботев” се представи с два отбора и премери сили с други десет отбора от областта.
В оспорвана надпревара нашите представители, под ръководството на Петър Димитров и Иван Кръстев. демонстрираха умения и екипен дух, достойно защитиха честта на гимназията и заслужено спечелиха първо място. Ръководството на гимназията изказва своята благодарност и похвала на учениците - участници в състезанието:

Михаил Бисеров Мъсърлиев 10 А1 – капитан на отбора
Джем Ефраим Садула 10 Н1
Илия Георгиев Георгиев 10 А1
Бехти Мухсин Чауш 11 Н2
Ангел Ангелов Коджаманов 9 Н2
Едис Иса Башанък 9 А2
Михаил Асенов Сенков 9 А3
Мерил Тунджер Али 9 А3
Александрина Емил Янева 10 Н3
Иван Димитров Георгиев 10 Н3
Румен Георгиев Узунов 8 Ф
Класиране на ученици на Национален кръг на Лингвистично кенгуру и Национално състезание „Любословие“
Ръководството на ГПЧЕ „ Христо Ботев“ гр. Кърджали съобщава на всички, че през изтеклата седмица бяха получени резултатите от проведеното на 29.03.2015 г. Лингвистично кенгуру 2015г. Съобщаваме на всички ученици, че за участие в национален кръг на 13.06.2015 г. в гр. София се класират, както следва:

Английски език

1. Ата Вергин Карагьозов – 10А1

2. Тодор Ненков Станев – 11А2

Немски език

1. Мелиса Юксел Дурмуш – 8Н3

2. Карина Миткова Дойнова – 8Н2

3. Павел Станимиров Димитров – 9Н2

4. Ангел Ангелов Коджаманов – 9Н2

5. Георги Марков Базлянков – 11Н1

6. Боян Дафинов Каменов – 11Н2

7. Айнур Ариф Билял – 11Н1

8. Гергана Илкова Вакарелова – 11Н2

9. Лидия Владимирова Стоянова – 11Н2

10. Раиф Мустафа Сабри – 12Н1

Френски език

1. Дарина Антонова Чечева – 8Ф

Ръководството на ГПЧЕ „Христо Ботев“ гр. Кърджали съобщава на всички, че през изтеклата седмица бяха получени резултатите от проведеното Национално състезание „Любословие“. Съобщаваме на всички ученици, че ученичката Габриела Радостинова Манкова от 8А1 е класирана на 3-то място на Националното състезание „Любословие“.

Ръководството на училището благодари на тях и на техните преподаватели за успешното им представяне и им пожелава успехи и на следващия кръг.

Най-храбрите и точни стрелци са от ГПЧЕ „Христо Ботев“
Най-храбрите  и точни стрелци са от ГПЧЕ „Христо Ботев“Ученици от девети и десети клас на Езиковата гимназия грабнаха купата на състезанието по военен многобой, посветено на 6. Май – Деня на храбростта и българската армия

Броени дни преди Деня на българската армия и храбростта - 6. Май, се проведе областен спортен турнир по военен многобой, организиран от Военен клуб - Кърджали
В състезанието се включиха много ученически отбори, които искаха да премерят сили, кураж и боен дух, но победата е наградата за най-добрите. В изключително оспорваната надпревара младежите и девойките трябваше да се справят не само с трудни физически изпитания, но и трябваше да покажат умения, които изискват и смелост и точност. Състезанието премина в пет етапа. Първият етап постави на изпитание участниците, които трябваше да се състезават с изпълнение на коремни преси за 1 минута време. Вторият кръг продължи с физическо натоварване, но този път най - силните и издръжливи ученици показаха умения за изпълнение на лицеви опори. Непосредствено след това състезателите трябваше да пробягат определено от организаторите разстояние тип „совалка“ 10 Х 10 метра. Предпоследният етап от надпреварата бе за точност - хвърляне на граната по цел, а за финал на многобоя бе последният етап -стрелба с въздушна пушка по неподвижна цел.
Театрална академия за таланти
Театрална академия за  талантиС няколко престижни награди учениците от ГПЧЕ „Христо Ботев” обогатиха колекцията на Гимназията. Момчетата и момичетата от тетрално студио на английски език демонстрираха талант и оригинални драматургични идеи и заслужено обраха едни от най-престижните награди на приключилия Национален фестивал за авторска драматургия на английски език, провел се в град Сандански. Възпитаниците на Гимназията участват за втора година и доказват, че са сред най-добрите в страната.
Регламентът изисква участниците сами да напишат текста на пиесата и да съживят героите на сцената. И тази година желаещите са се изявят като актьори и драматурзи бяха от всички краища на страната – София, Варна, Смолян, Русе, Сандански, Казанлък, Кърджали, Пловдив. Младите театрали бяха разпределени в две възрастови групи и представиха авторската пиеса „Неизбежното”.
Интерактивна карта
Анкета
Няма създадени анкети
Призив
Вход
Потребител

ПаролаНе сте потребител?
Натиснете тук за да се регистрирате.

Забравихте паролата си?
Поискате си нова тук.
Кой е на линия
Гости: 1

Потребители: 0

Брой потребители: 206
Най-нов: odaqy