RSS newsRSS newsRSS news RSS news RSS news
Добре дошли
Добре дошли в официалния сайт на ГПЧЕ"Христо Ботев" - град Кърджали
Ботевци изкачиха върха в състезанието „Стъпала на знанието”
Ботевци изкачиха върха в състезанието „Стъпала на знанието”
Състезанието по български език и литература „Стъпала на знанието” не препъна 34 ученици от VIII до XI в ГПЧЕ „Христо Ботев” , които достигнаха до Национална надпревара. Те премериха сили с 699 свои връстници от цялата страна. Особен успех постигнаха 22 възпитаници на Езиковата гимназия, които са в групата на най-добрите в България – техните резултати надхвърлиха 80 точки от 100 възможни.
Състезанието е организирано от Сдружение „Десет книги“ и в него участват представители от всички училища в страната. Целта му е да съдейства както за развитие на логическо мислене у учениците, така и за подготовката им за успешното представяне на Държавните зрелостни изпити след 12. клас, като осигурява условия за изява на придобитите знания и умения в конкурентна и състезателна среда.
Резултати от проверка на националната комисия на олимпиада по немски език
Ръководството на ГПЧЕ „Христо Ботев” гр. Кърджали съобщава на всички ученици, че през седмицата бяха получени резултатите от проверката на националната комисия на националната олимпиада по немски език.
7 ученици взеха участие в Национален кръг, проведен в периода 29.03.2014г.- 31.03.2014г. в град Русе

8 клас с общ брой участници 27
- Дилара Февзи Сарач - 88т. – 9 място
- Еда Гюркан Мехмедали - 86 т.
10 клас с общ брой участници 18
- Гергана Илкова Вакарелова - 87 т. - 6 място
- Айнур Ариф Билял - 81,5 т.
- Кадир – Вахид Нешев Хубенов - 81,5 т.
11 клас с общ брой участници 24 у
- Надежда Николова Стефанова - 96,5т. - 6 място
12 клас с общ брой участници 29
- Димитър Стефанов Димитров - 46,75 т. - 13 място

Ръководството на училището поздравява ученици и техните преподаватели Мариана Аврамова, Галина Недялкова, Нигяр Наим, Иванка Колева, Светла Желязкова и Радка Попгеоргиева за успешното им класиране и им пожелава да продължат все така достойно да представят Гимназията чрез езика на Гьоте и Шилер.

Резултати от националния конкурс „Бог е любов” и допуснати участници в Национален кръг на състезание „Стъпала на знанието”
Ръководството на ГПЧЕ „Христо Ботев” гр. Кърджали съобщава на всички ученици, че Регионалният инспекторат по образованието - Кърджали обяви резултатите от първия етап на тринайсетото издание на Националния ученически конкурс „Бог е любов” на тема „Нашите небесни покровители”. Във възрастовата група 9-10.
- Аделина Алексиева Димитрова от 9Н2 -I място
- Музин Фидан Юсеин от 9Н1 –II място
- Йоана Иванова от 9Н1- III място
- Теодора Иванова Добрева 10А1- III място

След проведен Втори предварителен кръг на състезанието „Стъпала на знанието” за националния кръг на 29.04.2014г. в град Кърджали се класират

НАЙ – ДОБРИЯТ МАТЕМАТИК НА ЮЖНА БЪЛГАРИЯ УЧИ В ГПЧЕ „ ХРИСТО БОТЕВ”
НАЙ – ДОБРИЯТ МАТЕМАТИК НА ЮЖНА  БЪЛГАРИЯ УЧИ В ГПЧЕ „ ХРИСТО БОТЕВ”Десетокласникът Георги Марков Базлянков се класира на второ място на Националното състезание по математика между езиковите гимназии от цялата страна и спечели сребърен медал.

От 11 до 13 април град Троян посрещна най - талантливите математици, учещи в езикови гимназии.

Организатори на най – престижното математическо състезание за полиглоти са Министерство на образованието и науката, Регионален инспекторат по образованието Ловеч и община Троян.
„ Изключително сериозна надпревара, мотивирани за успех ученици”... – това бяха първите споделени думи от ръководителя на групата математици от ГПЧЕ „ Христо Ботев” г-жа Миглена Николова, чийто възпитаник е медалистът Георги Базлянков.
ГПЧЕ „Христо Ботев” на Открита сцена на талантите
ГПЧЕ „Христо Ботев” на Открита сцена на талантитеНа 12.04.2014г. ученици от ГПЧЕ „Христо Ботев” се включиха в Отрита сцена на талантите – Ден на музиката в рамките на проект „Мостът – кръстопът на култури”, реализиран от Община Кърджали през 2012-1013година. Изявата бе проведена в Градската градина и на сцената на талантите показаха своята певческа дарби следните ученици:

1. Гергана Гунчева 9 А1
2. Деница Ириджарова 8 А3
3. Валентина Милева 8 А2
4. Узай Кабакчъ 12 Н2
5. Мариела Тихова 11 А2
6. Олджай Кахраман 9 А2
7. Сезен Мустанова 8 Ф

На сцената се изявиха и танцъорките от клуб „Млад хороводец” с ръководител Гинка Кирчева
1. Валентина Георгиева 9 А2
2. Есер Достсевер 9 А2
3. Мила Дунгова 9 А2
4. Мелвин Юсеин 10 А3
5. Диана Аладжова 10 Н3
6. Елица Радева 10 Н3
7. Симона Кесимова 10 Н3
8. Мелек Емин 10 Н3
9. Жана Станкова 11 Н3
10. София Булкина 12 А1

Ръководството на училището благодари на всички за участието в инициативата и им пожелава много нови успехи на други сцени за изява на таланти.
Възпитаници на ГПЧЕ „Христо Ботев” горди с награди от Национални състезания и олимпиади по Български език и литература
Възпитаници на ГПЧЕ „Христо Ботев” горди с награди от Национални състезания и олимпиади по Български език и литератураУспехите на Езиковата гимназия „Христо Ботев” по роден език и литература са доказателство за таланта на ботевци


Състезанията по Български език и литература на национално ниво набират все по-голяма популярност както сред учениците, така и сред обществеността. Това е обяснимо поради тревожната тенденция за растящата неграмотност сред подрастващите и тревожните статистики, представяни от специалисти в сферата на образованието и науката.

Възпитаниците на ГПЧЕ „Христо Ботев впечатляват с постиженията си в различни национални състезания и олимпиади. Пролетният победен ход стартира с обявяване на резултатите от финалния кръг на Националното състезание „Любословие”. Сехер Юмер от девети клас е с най-висок резултат от област Кърджали и се нарежда на челни позиции в общата класация от над сто и двайсет участници в своята възрастова група.
Резултати от Областен кръг на Олимпиадата по Математика 30 март 2014г.Резултати от Областен кръг на Олимпиадата по Математика 30 март 2014г.


От Езиковата в Кърджали казват „Здравей, Америка!”
От Езиковата в Кърджали казват „Здравей, Америка!”Ученичка от ГПЧЕ „Христо Ботев” – Кърджали спечели едногодишна стипендия за обучение в САЩ

„Моята победа се дължи на упоритата работа в училище и отличната ми подготовка по английски език. От изключително значение са и знанията ми по останалите предмети, с които демонстрирах и богатата обща култура. Това е моята успешна формула, която ми даде възможност за едногодишното обучение в САЩ. Ние, ботевци, сме щастливци, защото се обучаваме при най-добрите учители по чужди езици.” С тези думи десетокласничката Айлин Айдън Серкан съобщи радостната новина за спечелената стипендия.
Тя кандидатства по програма „YES”, по която се отпускат средствата, предоставящи възможност на ученици от България за обучение отвъд океана.
Резултати от проверка на националната комисия на олимпиада по английски език
Ръководството на ГПЧЕ „Христо Ботев” гр. Кърджали съобщава на всички ученици, че през седмицата бяха получени резултатите от проверката на националните комисии на националната олимпиада по английски език. Участие в Национален кръг на 21.03 2014г. взеха 5 ученици
1.Втора група ( 9 клас) с общ брой 41 участници
- Слави Любомиров Тодоров- 9А1- 91,5 т. – 6 място
2. Четвърта група ( 11 клас) с общ брой 23 участници
- Мирослава Мирославова Яворова- 11 А2- 83,5 т.- 6 място
- Юзлем Ариф Юмер- 11А2- 77 т.
- Николета Василева Василева- 11А1- 75 т.
- Велислава- Михаела Даниелова Крачунова- 11А2- 68т.

Ръководството на училището поздравява класираните ученици и техните преподаватели Динко Георгиева и Таня Маровска за успешното им представяне и пожелава успех и в други езиково форуми и състезания.
Ботевци на партньорска среща в Германия
Ботевци на партньорска среща в ГерманияПроектът „Заедно на масата в Европа” отново събра стари приятели на среща в град Валтроп, Германия

Шест ученици и трима учители от ГПЧЕ „Христо Ботев” пътуваха до Германия за среща със своите партньори от Германия, Турция и Полша. Това бе поредна работна визита в рамките на проект за училищно партньорство Коменски „Заедно на масата в Европа – сравнение на специалитетите и културата на хранене в страните от Европа”, по който училището работи от 2012година. Възпитаниците на езиковата гимназия посетиха гимназията в град Валтроп, провинция Северен Рейн Вестфалия, където се срещнаха със своите приятели, които през март 2013година бяха посрещали в Кърджали. Цяла седмица българските ученици живяха в домовете на своите немски приятели и споделяха с тях училищното им ежедневие. В рамките на работната седмица и в изпълнение на целите и задачите на проекта, всички участници в проекта посетиха редица забележителности в град Валтроп и разгледаха вече неработещото предприятие за добив на въглища, превърнато в туристическа атракция.
Футболистите на ГПЧЕ „Христо Ботев” шампиони на Областното първенство по футбол
Футболистите на ГПЧЕ „Христо Ботев” шампиони на Областното първенство по футболВ сряда зрителите на стадион „Горубсо” в Кърджали се насладиха на професионална игра на учениците от ГПЧЕ „Христо Ботев” гр. Кърджали, които спечелиха финала на Областното първенство по футбол с шест победни гола срещу отбора на СОУ „Никола Йонков Вапцаров” гр.Момчилград
Футболният отбор на ГПЧЕ „Христо Ботев” гр. Кърджали ученици от 8,9 и 10 клас стана областен първенец на Ученическите игри. Възпитаниците на учителите по физическо възпитание и спорт Делчо Янков и Манол Манолов разгромиха на полуфинала връстниците си от СОУ „Христо Смирненски” от с. Черноочене с 4:1. На финала отборът на езиковата гимназия разгроми отбора на СОУ „Никола Йонков Вапцаров” гр.Момчилград с 6:0.
Интерактивна карта
Анкета
Няма създадени анкети
ПРИЗИВ
Вход
Потребител

ПаролаНе сте потребител?
Натиснете тук за да се регистрирате.

Забравихте паролата си?
Поискате си нова тук.
Кой е на линия
Гости: 1

Потребители: 0

Брой потребители: 114
Най-нов: FishOa